KINEZITERAPIJA

Kineziterapija, je vrsta fizikalne terapije, koja se karakteriše primenom pokreta ili kretanja usklađenih sa terapiskim zahtevom pacijenata. Sprovodi se u cilju povećanja obima pokreta u zglobovima, povećanja snage i elastičnosti mišića, kao i regulisanja cirkulacije.

Pokret kao metoda lečenja – kineziterapija je sastavni deo fizikalne terapije i rehabilitacije u Bujanovačkoj Banji. Vežbe aktivno uključuju pacijenta, a izvode se individualno uz nadzor i stručnu pomoć fizioterapeuta, po programu koji je u potpunosti prilagođen svakom pojedincu.

Kineziterapijom se tretiraju: reumatska oboljenja, degenerativne promene zglobova i kičmenog stuba, diskus hernija i stanja nakon operacije diskus hernije, osteoporoza, posttraumatska stanja gornjih i donjih ekstremiteta i kičmenog stuba, oštećenja centralnog nervnog sistema, lezije perifernih nerava, mišićna oboljenja, limfedem, oboljenja specifična za decu ( kongenitalne malformacije, posttraumatska stanja, neuromišićna oboljenja, sistemska i druga oboljenja koj se javljaju u rastu i razvoju.

Kineziterapija je osnova funkcionalnog lečenja i osposobljavanja pacijenta nakon povreda i bolnih stanja. Bez kineziterapije se ne može zamisliti lečenje povreda u rehabilitaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *